Mudili smo se na mednarodni konferenci o predstavitvi politik za trajnosten razvoj podeželja v Evropski uniji, kjer sodelujemo na okrogli mizi Izzivi EU in izzivi podeželja po 2020.

Sodelujejo Franc Bogovič, evropski poslanec (SLS/EPP), mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Aleš Zidar, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja, Ddr Rudi Rizman, zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in Bologni.

Digitalne tehnologije, razvoj spletnih storitev, digitalna transformacija so izjemnega pomena za trajnostni razvoj in razvoj podeželja. Resolucija govori o položaju kmetijsktva in priložnostih v prihodnosti, kjer je odgovorna raba tehnologij za ospredje človeka v prvi vrsti za potrebe celotne družbe.

Program spletne in informacijske tehnologije je nastal na podlagi usmeritev za potrebe odgovorne digitalizacije in uporabo svetovnega spleta v prihodnje prav za izzive, ki jih prinašajo različna področja med njimi tudi razvoj podeželja, kamor sodi Pomurje z naravnimi danostmi in izzivi.